Over Stichting GAAF Muziektheater

Stichting GAAF Muziektheater creëert grensoverstijgend muziektheater dat mensen verbindt en maatschappelijke onderwerpen op een frisse manier belicht door middel van aansprekende en uitdagende muziektheaterproducties.

Groepsfoto Stichting GAAF Muziektheater kernteam

Over GAAF

In haar producties brengt stichting GAAF Muziektheater jong en ouder muzikaal talent, amateurs en professionals samen en creëert een uitwisseling waarbij speelplezier en kwaliteit hand in hand gaan. Zo hoopt zij bij te dragen aan het niveau van muziektheater in Nederland en een breder begrip en interesse voor muziektheater te kweken.

Ieder seizoen nieuwe projecten

Ieder seizoen produceert stichting GAAF Muziektheater een mix van educatieve projecten en commerciële producties uit het opera-, operette- en musicalrepertoire. De stichting brengt zowel nieuw als bestaand Nederlands en buitenlands repertoire en is daarbij geïnspireerd door de veelzijdigheid van het genre. Muziektheater is grenzeloos: of je nu luistert naar de rijke Off-Broadwaytraditie of de monumentale opera’s uit de Romantiek, je maakt kennis met een veelheid aan artistieke werkelijkheden, visies en keuzes. Muziektheater verbindt: niet alleen genres en disciplines, maar ook overtuigingen, denkbeelden en mensen. En muziektheater overstijgt – juist door te verbinden en te beschouwen – die gestelde waarden.

Toekomstvisie

In de periode 2020 – 2023 wil stichting GAAF Muziektheater zich ontwikkelen tot een geëngageerde muzikale organisatie in het hart van de regio Gooi en Vechtstreek. De stichting streeft naar het produceren van drie producties per jaar en zoekt daarbij naar een balans tussen amateur-, educatie-, en professionele projecten. Zij tracht deze dimensies samen te brengen en te verbinden. Tevens probeert zij – waar kan en waar nodig – lokale initiatieven te ondersteunen, verder te ontwikkelen en te stimuleren. Zij zoekt daarbij de samenwerking met scholen, en muziek-, theater- en toneelverenigingen in de regio.

Het kernteam

Matthias ten Houte de Lange

Algemeen directeur / artistiek leider

Meer informatie
Als componist en arrangeur ontwikkelde ik tijdens mijn middelbare school- en studietijd meer en meer een voorliefde voor muziektheater. Ik arrangeerde de musicals West Side Story, Jesus Christ Superstar en Grease en werd geraakt door de muziek van George Gershwin, Kurt Weill en Stephen Sondheim. Het bijzondere aan muziektheater is dat het zich beweegt tussen verschillende disciplines en genres en zo in staat is mensen van verschillende afkomsten te boeien en te verenigen. De laatste jaren heb ik met veel plezier en overgave verschillende producties geproduceerd en werkte ik als muziekdocent en workshopleider op het A. Roland Holst College en Hilfertsheem College. Nu was het tijd voor de volgende stap: een stichting opzetten die zich richt op het produceren en doceren van muziektheater en zo mensen samenbrengt en verbindt. Dat is stichting GAAF Muziektheater geworden. Ik ben trots om in de functie van algemeen directeur en artistiek leider al haar facetten verder vorm te geven.

Mats Gorter

Zakelijk leider

Meer informatie

Ik kwam voor het eerst in aanraking met muziektheater toen ik basgitaar speelde in een schoolproductie van Jesus Christ Superstar. De eerste repetities (met alleen de band) waren bekend terrein: ik had al in genoeg bandjes gespeeld om te weten hoe dat eraan toeging. Pas toen de band begon te repeteren samen met de zangers, de dansers en het koor kreeg ik een idee van wat muziektheater écht is: een totaalpakket van muziek en toneel.
Ik ben altijd actief gebleven als basgitarist bij GAAF en haar voorgangers, o.a. in 2017 met West Side Story en in 2018 met Jesus Christ Superstar. Sinds 2020 ben ik daarnaast ook zakelijk leider, een rol die heel goed aansluit op mijn achtergrond als sociaal wetenschapper. De combinatie van basgitarist en zakelijk leider bevalt me uitstekend. Ik vind het fantastisch om er achter de schermen te zorgen voor dat de productie zakelijk goed op orde is en daarnaast lekker te spelen met fantastische zangers en muzikanten als onderdeel van die productie. Dat is toch waar je het uiteindelijk allemaal voor doet!

Zarah Ruwhof

Productieleider

Meer informatie

Sinds oktober 2019 mag ik mij met veel trots de productieleider van stichting GAAF Muziektheater noemen. Voor mij een droom die uitkomt, want GAAF biedt mij de mogelijkheid om twee van mijn grootste passies te combineren: mooie voorstellingen produceren en muziek maken.
Momenteel ben ik naast mijn werk voor GAAF werkzaam als Medewerker Productie en Tourneebegeleiding bij Theater Artemis in Den Bosch. Binnen deze functie werk ik mee aan het opzetten van verschillende kleine- en grote zaalproducties en locatievoorstellingen. Daarnaast werk ik bij Podiumkids als coördinator van de Podiumkids Prijs Jury. Vanuit die ervaring werk ik met veel plezier mee aan het opzetten van de muziektheaterproducties en talentontwikkeling- en educatieprogramma’s bij GAAF.
Theater is voor mij bij uitstek een middel om mensen samen te brengen en te verbinden, een vrijplaats waar je alles kan zijn wat je maar wilt, en je kan worden wie je wilt zijn. Naast mijn professionele interesse in het werk van GAAF, vind ik hier ook op persoonlijke vlak veel voldoening. Toen ik vorig jaar besloot naast productieleider ook als zangeres mee te doen met de musical Jesus Christ Superstar, pakte ik mijn zanglessen weer op en heb ik het plezier in zingen en acteren terug gevonden. Stichting GAAF Muziektheater is er voor iedereen met een hart voor muziektheater en biedt iedereen de mogelijkheid zich hierin verder te ontwikkelen.

Danny Moons

Marketing manager

Meer informatie
Mijn naam is Danny, gitarist en marketingleider bij stichting GAAF Muziektheater. Naast het vormgeven van mijn eigen bedrijf Hulp Met Marketing en mijn baan als webdesigner, vind ik het heerlijk om met muziek en muziektheater bezig te zijn. Even goed ontspannen en mij volledig laten wegslepen door de muziek.

Tijdens mijn middelbare schooltijd speelde ik voor het eerst in bands en kwam ik in aanraking met muziektheater. We speelden de rockopera Jesus Christ Superstar, voor een gitarist een enorme uitdaging en niet de eerste de beste musical. In die tijd heb ik ontzettend veel plezier gehad, maar ook veel geleerd van mijn medemuzikanten. Die uitwisseling is binnen muziektheater heel speciaal. Binnen een korte tijd word je een geheel en zet je samen een fantastische show neer!

De organisatie

Stichting GAAF Muziektheater is per 21 januari 2020 een stichting zonder winstoogmerk die met haar activiteiten het algemeen belang dient. De stichting streeft ernaar in 2022 de ANBI-status te verwerven en werkt binnen de daarvoor geldende richtlijnen

De stichting staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel met de volgende gegevens:

Stichting GAAF Muziektheater
Soestdijkerstraatweg 16
1213XA, Hilversum
KvK-nummer: 77038576

De bestuursleden, die voor hun werkzaamheden geen vergoeding ontvangen, zijn achtereenvolgens:

de heer Robin Jai de Bruijn – voorzitter;
de heer Jacobus Hidde Fennema – secretaris;
de heer Bing Thed Jacques Windt – penningmeester.