Over Stichting GAAF Muziektheater

Stichting GAAF Muziektheater creëert grensoverschrijdend muziektheater dat mensen verbindt en maatschappelijke onderwerpen op een frisse manier belicht.

Over GAAF

In haar producties brengt stichting GAAF Muziektheater jong en ouder muzikaal talent, amateurs, professionals en autochtone en niet–westerse Nederlanders samen en creëert een uitwisseling waarbij speelplezier en kwaliteit hand in hand gaan. Zo hoopt zij bij te dragen aan het niveau van muziektheater in Nederland en een breder begrip en interesse voor muziektheater te kweken.

Ieder seizoen nieuwe projecten

Ieder seizoen produceert stichting GAAF Muziektheater een mix van educatieve projecten en commerciële producties uit het opera-, operette- en musicalrepertoire. De stichting brengt zowel nieuw als bestaand Nederlands en buitenlands repertoire en is daarbij geïnspireerd door de veelzijdigheid van het genre. Muziektheater is grenzeloos: of je nu luistert naar de rijke Off-Broadwaytraditie of de monumentale opera’s uit de Romantiek, je maakt kennis met een veelheid aan artistieke werkelijkheden, visies en keuzes. Muziektheater verbindt: niet alleen genres en disciplines, maar ook overtuigingen, denkbeelden en mensen. En muziektheater overstijgt – juist door te verbinden en te beschouwen – die gestelde waarden en wensen.

Toekomstvisie

De komende jaren wil stichting GAAF Muziektheater zich ontwikkelen tot een geëngageerde muzikale organisatie in het hart van ‘t Gooi en omstreken. Daarvoor zoekt zij de samenwerking met scholen, en muziek-, theater- en toneelverenigingen in de regio. Zij put daarbij uit een bestaand netwerk van gemotiveerde amateurs en professionals uit de formatie Just Friends: een platform van bevriende muzikanten dat opgaat in de stichting. In de periode 2016 – 2019 voerde deze formatie de musicals West Side Story en Jesus Christ Superstar succesvol uit en fungeerde het als leerorkest bij de musicalproductie van het Hilfertsheem Beatrix College in Hilversum.